Recept

Ugnspannkaka med banan och choklad

I vår sommartävling bad vi våra medlemmar att skicka in sitt bästa recept på mellanmål. Här kommer vinnaren Susan Dymlings recept på en ugnspannkaka med banan, populär hos både vuxna och barn. 

Det här behöver du: 

2 bananer
3 ägg
2-3 tsk kakao
1-2 tsk bakpulver
Ev. Kokosolja och kokosflingor för att smörja och ”bröa” springformen om man vill.

Såhär gör du:

Mixa två ägg, en banan och en halv tesked bakpulver tills det blir lite fluffigt. Häll i en springform.

Mixa en banan, ett ägg, en halv tesked bakpulver och två-tre teskedar kakao. Häll över chokladsmeten över den ljusa smeten. Gör mönster genom att dra med en gaffel i smeten, som en tigerkaka.

Grädda på 175grader i 25min. Låt svalna. Strö gärna över kokosflingor, och njut!

Recept av: Susan Dymling.