Recept
Tre vegetariska rätter att njuta av i sommar
Fräscha och lättlagade vegetariska rätter – här med extra mycket protein. Smaklig måltid!
Quinoasallad med svarta bönor
Den här superenkla salladen slänger du ihop på under en halvtimme! Quinoan, bönorna och fetaosten ser till att du får en ordentlig dos med protein – perfekt efter ett svettigt styrkepass!
Ingredienser till fyra portioner:
3 dl quinoa
1 paket svarta bönor
0,5 rödlök
2 tomater
2 avokador
Juice från en lime
Olivolja
1 paket fetaost
1 kruka koriander
Koka quinoan enligt anvisningar och skär upp alla grönsaker. Blanda samman alla ingredienser och toppa med fetaost och koriander. Avsluta med att ringla över en skvätt olivolja. Salta och peppra efter smak.
Caprese-spett med jordgubbar
Dåligt med tid? Dessa klassiska sommarspett går snabbt att fixa och kan serveras till både förrätt och efterrätt. Här använder vi jordgubbar i stället för tomater vilket ger spetten lite extra sommarkänsla!
Ingredienser till 4 personer
8 spett
2 förpackningar mini-mozzarella (en förpackning innehåller cirka 15)
Cirka 20 jordgubbar
En kruka basilika
Olivolja
Balsamvinäger
Trä på mozzarella, jordgubbar och basilika på spetten. Om jordgubbarna är väldigt stora kan du dela dem i två. Lägg alla spett på ett avlångt fat och ringa över lite olivolja och balsamvinäger för extra god smak!
Grillade grönsaker med hummus och halloumi
Grönsaker ihop med halloumi är svårslaget! Tillsammans med hummus som sidodipp får du dessutom i dig gott om protein.
Ingredienser till fyra personer:
1 zucchini
1 aubergine
2 paprikor
3 paket halloumi
Ett paket hummus
Skiva grönsaker och halloumi i lika stora delar. Pensla dem med olja och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Grilla eller ugnsbaka i 200° i cirka 30 minuter tills allt fått fin färg. Servera med hummus.