Recept

Tre läskande alkoholfria drinkar

Alkoholfria drinkar är minst lika goda som de med alkohol. Festligt, gott och perfekt att bjuda på en varm sommardag. Här kommer tre läskande recept som du bara måste prova på.

Mojito med citrongräs och mynta
Den älskade mojiton går lika bra att göra alkoholfri. Prova på det här smarriga receptet på den klassiska drinken.

För ca 2 drinkar:
5 dl äppeljuice
1 lime
En näve myntablad
1 citrongräs
Is, gärna krossad
4 msk sodavatten
Några gröna äppelskivor till garnering

Rulla limen mjuk mot hårt underlag. Halvera den och lägg i två glas tillsammans med myntan. Dela citrongräset och stöt lime och mynta väl i glasen med citrongräset. Lägg i isen och häll på juice, toppa med sodavatten och garnera med en äppleskiva.

Cranberry Whizz
Tranbär och fläder i en vinnande kombination som är både söt och lite besk. Perfekt att svalka sig med i skuggan efter en lång dag i solen.

För ca 2 drinkar:
Is
1 lime
4 dl Tranbärsjuice
2 dl Flädersaft
Jordgubbar till garnering

Frosta kanten på ett glas med lime och socker. Fyll upp två tredjedelar av glaset med is, pressa över limesaft och tranbärsjuice. Fyll på med flädersaft och garnera med en jordgubbe eller två.

Drink med smak av rött te, citron och rosépeppar
Vågar du testa en specialdrink med rött te, citron och mynta? Vi lovar att den inte kommer göra dig besviken. Sockerlagen räcker till flera drinkar så passa på att spara i kylen och gör en ny dagen efter.

För ca 2 drinkar:
Sockerlag
5 dl vatten
5 dl socker
1 dl rött te av valfri sort
Övriga ingredienser
en handfull rosépepparkorn
10 cl citronsaft
1 apelsin
Färsk mynta
Kolsyrat vatten
Is

Börja med sockerlagen. Värm upp vattnet tillsammans med 1 dl rött te i en kastrull. Låt det dra en stund. Tillsätt 5 dl socker och låt det lösas upp, sila sedan av och lägg blandningen på kylning. Häll 10 cl av sockerblandningen och rosépepparkorn i en shaker tillsammans med citronsaft, apelsinskivor och några myntablad. Fyll shakern med is och skaka. Häll drinken i ett vinglas och toppa garnera med myntablad och en apelsin.