Recept

Tre läckra tillbehör på midsommarbordet

Imorgon är det midsommarafton! Efter en lång vår är vi många som välkomnar högtiden med öppna armar, då vet vi ju att sommaren är här på riktigt. Maten spelar för många en stor roll i firandet, därför passar vi på att ge våra bästa tips på smarriga tillbehör på midsommarbordet.

Smörstekt majs
Söt, krispig majs tillsammans med smör? En kombination som inte kan göra annat än succé på midsommarbordet.

Du behöver, 4 mindre portioner:
En förpackning fryst majs
2–3 msk smör
1/2 lime
Chili
Flingsalt

Gör så här: Stek majs och smör på hög värme i några minuter. Sänk värmen, smaka av med chili och flingsalt och stek sedan tills majsen blivit gyllene. Pressa över limesaft. Ät och njut!

Melon- och fetaostsallad
Fräsch och försvinnande god är en rimlig beskrivning för den här somriga salladen. Dessutom är den busenkel att göra!

Du behöver, 4 portioner:
En liten vattenmelon
200g fetaost
1 msk limejuice
1 rödlök
1 knippe färsk mynta
Olivolja
Svartpeppar

Gör så här: Skiva rödlöken och lägg på ett fat tillsammans med olivolja och limejuice. Tärna melonen och fetaosten och lägg på fatet. Smaka av med hackad mynta och svartpeppar och blanda igen. Voila, världens godaste midsommarsallad är redo att inmundigas!

Stekt aubergine med fetaost
Visst älskar vi när tillbehören går att göra i ett nafs? Stekt aubergine går dessutom alldeles utmärkt att äta varm, ljummen eller kall – perfekt för långa midsommarkvällar.

Du behöver:
1 aubergine
Salt
Peppar
Fetaost
Olja att steka i

Gör så här: Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidorna och låt dem sedan ligga på hushållspapper tills en del av vätskan dragits ut. Torka av och stek sedan skivorna i olja. Peppra och strö över lite fetaost – klart!

Trevlig midsommar!