Inspiration

Kontinuitet

Det jag oftast pratar med mina kunder om är kontinuitet och hur man får in träningen i vardagen.  Man kan inte träna en gång och bli stark, man kan inte äta en sallad och gå ner i vikt, man kan inte stretcha en gång och bli rörlig. Man måste jobba med upprepning. Mitt tips är att man hittar något man kan göra varje dag. Till exempel gå av tunnelbanan en station tidigare för att gå sista biten hem eller varför inte göra några solhälsningar varje morgon?

En klok kvinna vid namn Karin Björkegren Jones sa en gång till mig ”Träning är ungefär som att borsta tänderna, man reflekterar inte så mycket över om man är sugen på det, man bara gör det”

De vanligaste frågorna jag får
Hur mycket måste jag träna? Hur länge måste jag träna? Hur mycket får jag äta? Vad ska jag äta?Funkar LCHF? Funkar 5-2-dieten? Får jag aldrig äta en bulle igen?
Jag önskade att jag hade ett kort och bra svar på dom här frågorna för jag får dom dagligen. Men man kan inte träna en gång och bli stark, man kan inte äta en sallad och gå ner i vikt, man kan inte stretcha en gång och bli rörlig.

Det är enkelt, ALLA dieter fungerar! Om man håller sig till dom. Tyvärr så klarar de flesta en vecka eller två och sedan fyller någon på kontoret år och en tårtbit slinker ner. Och när man ätit en tårtbit så känner man att man lika gärna kan ta en chokladboll till kaffet på eftermiddagen och en hamburgare till middag för man har ju redan ”förstört allt”.

I slutändan så handlar allt om kontinuitet.
Så istället – varför inte hitta något som fungerar en längre period? Börja ENKELT. Sätt små mål. Man har hela livet på sig att bli den bästa versionen av sig själv. Ta det i lugn och ro. Att röra sig långsamt framåt är fortfarande att röra sig framåt! Mitt tips är att man hittar något man kan göra varje dag. Tåhävningar när man borstar tänderna, gå av tunnelbanan en station tidigare för att gå sista biten hem, alltid ha med sig en matlåda till jobbet istället för att äta lunch ute, hoppa över sötsakerna på veckodagarna och lyxa lite på helgen eller varför inte göra några solhälsningar varje morgon? Här nedan visar jag en solhälsning från ashtangayogan. Pröva att upprepa denna 3-5 gånger varje morgon!

Lycka till!

Följ Puls & Tränings personlige tränare Hanna Bäckström på Instagram för mer träningsinspiration: pt_hanna