Recept
Kladdkaka utan gluten och raffinerat socker
Prova detta goda recept på kladdkaka utan gluten och raffinerat socker.
Du behöver:
12 kärnfria dadlar
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
60 gram mörk choklad
40 gram kokosolja
2 tsk honung
1,5 dl kokosmjölk
2 tsk kakao
Gör såhär:
Kakan
1. Mixa dadlarna i en matberedare eller mixer
2. Tillsätt äggen och mixa lite till
3. Blanda i resten av ingredienserna till kakan mixa till en jämn smet.
4. Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med kokos eller hampafrön, häll sedan i smeten.
5. Baka i ugnen på 150 grader, ca 15 minuter. Ta ut när kakan känns fast men kladdig i mitten. Låt svalna.
Glasyren
1. Smält kokosfett, choklad och honung på låg värme
2. Rör i kokosmjölken när ingredienserna smält samman
3. Ställ chokladsåsen i kylen och rör om då och då
4. Efter ca 15 minuter bör såsen ha blivit till en kräm, rör då i kakaon, ställ in i kylen igen en liten stund.
5. Bred sedan på glasyren på kakan när den är kall och ställ kakan ytterligare en stund i kylen innan servering.
Toppa gärna din kladdkaka med nötter eller bär.
Receptet är skapat av Supermat.