Gruppträning

Variera din träning genom att träna tillsammans med andra. Våra välutbildade instruktörer coachar och peppar dig för att du ska nå dina träningsmål. Puls & Träning har ett stort utbud av olika gruppträningspass oavsett om du vill komma igång eller ta din träning till nästa nivå.

Gym med gruppträning

ÅrstaPuls & Träning Årsta Torg

Virtuell cykel

BrommaPuls & Träning Blackeberg
Gröndals centrum
Puls & Träning Gröndal

Dynamiskt schema
Vi lyssnar på våra medlemmar och anpassar schemat utifrån efterfrågan. Vi meddelar ändringar i schemat två veckor i förväg på hemsidan och Facebook.

 Boka gruppträning

På utvalda gym har du möjlighet att boka dig på våra gruppträningspass för att du lättare ska få till din träning. Här hittar du våra bokningsregler.

Boka pass här

Passbeskrivningar

För att se vilka pass vi har där du tränar, se aktuellt schema på ditt gym.

AFRO

Afro är ett konditions-och koordinationsbaserat pass med mycket glädje. Det är ett fartfyllt och svettigt pass där vi utgår från traditionell afrikansk dans till medryckande musik. Vi dansar med stora kraftfulla rörelser för att få upp pulsen och träna rörligheten. Fokus ligger mycket på känsla och rytm med enkla upprepande steg. Alla kan vara med!

BALANS & RÖRLIGHET

Ett lugnare pass där instruktören coachar dig i övningar för ökad rörlighet i främst baksida lår, bröstrygg och höftböjare. Vi använder oss av redskap som rep, pinne, hantlar eller viktplatta. Passet bygger på att vi tränar olika rörelsemönster i ett flöde genom hela passet. Målet är att öka din balans, rörlighet och stabilitet. Ett bra komplement till styrke- och konditionsträning.

BODYATTACK®

BODYATTACK® är konditionsträning med kraft och energi som utmanar din styrka och uthållighet. Det är ett högintensivt intervallpass där atletiska rörelser kombineras med styrke- och stabilitetsövningar. Dynamiska rörelser och pulshöjande musik motiverar dig från start till slut.

BODYBALANCE®

BODYBALANCE® är en perfekt blandning av yoga, tai chi och pilates som bygger upp din funktionella styrka, ökar din rörlighet och lämnar dig i harmoni och balans. BODYBALANCE® passar alla oavsett träningsbakgrund.

BODYCOMBAT®

BODYCOMBAT® är ett pass med kraft och energi där du kan släppa loss fightern i dig. Drivande och energisk musik i kombination med rörelser inspirerade från en mängd kampsporter ger dig den kick du behöver för att ta dig an din fantasimotståndare genom tio ronder.

BODYJAM®

BODYJAM® är ett danspass där du utmanas i både kondition och dans till den senaste musiken. Passet är perfekt för dig som älskar att dansa och släppa loss till dansstilar som House, Hip-hop, Drum’n’Bass, Trap och blandad elektronisk dansmusik.

BODYPUMP®

BODYPUMP® är styrketräning till musik som utmanar dig och gör dig stark. Vi använder oss av en skivstång och du anpassar vikten efter din egen förmåga. BODYPUMP® är ett enkelt och effektivt pass där vi utmanar alla stora muskelgrupper som ger dig märkbara resultat.

BOX

Fartfylld, svettig och rolig konditionsträning. Med olika slag- och sparktekniker arbetar vi upp pulsen. På detta pass arbetar vi i par och varierar fokus mellan puls, styrka, core och teknik.

CIRKELFYS

Ett högintensivt pass där vi arbetar stationsvis med olika tidsintervaller. Utifrån inriktningen på passet varieras utrustningen med exempelvis stänger, hantlar, gummiband, kettlebells, viktplattor, hopprep och stepbrädor. Instruktören coachar dig genom passet med rätt teknik och peppar dig hela vägen in i mål.

CIRKELFYS SKILL

Ett högintensivt pass är vi involverar bland annat löpband, cykel, rodd samt funktionella övningar i buren med skivstång, kettlebells, wallball med mera.

CORE

Core är ett skonsamt pass som hjälper dig att bygga upp styrkan i bålen med mage och rygg i fokus. Core passar dig som vill bli starkare, få bättre kroppshållning och balans. Vi använder oss av egen kroppsvikt samt utvalda redskap för att göra träningen mer utmanande.

CORE & BOOTY

Inspirerande pass med roliga övningar där vi fokuserar på bål och rumpa. Passet riktar sig till dig som vill bli starkare och få bättre kroppshållning. Vi använder oss av egen kroppsvikt samt utvalda redskap för att göra träningen mer effektiv.

CYKEL

Ett konditionspass som utförs på våra spinningcyklar. Du får möjligheten att utmana såväl din kondition som viljestyrka. Du kommer under passet bli coachad av instruktören, med bland annat instruktioner om positioner på cykeln och vilken intensitet du ska hålla för att du ska få den bästa tänkbara träningen.

DANCE AEROBIC

Dansa dig i form med vårt pass Dance Aerobic! Perfekt träningsform för dig som på ett roligt och effektivt sätt vill träna din kondition och koordination. Instruktören bygger upp block med roliga stegkombinationer i takt till musiken och sätter karaktär på passet med sin egen känsla. Instruktören anpassar nivån utifrån kunskapen hos deltagarna.

DANCE FUSION

Dance Fusion är passet för dig som vill träna kondition och koordination och förena det med dansglädje! Med enkla danssteg och musiken som inspiration guidar instruktören dig genom koreografier inom bland annat disco, rock, R’n’B, schlager och latino. Ingen dans- eller träningsvana behövs.

DANS & STYRKA

Detta pass är en kombination av dans och styrka, där varje del utförs var för sig. Vi varvar dansrörelser med styrkeövningar med mycket energi och rörelseglädje. Instruktören bygger upp block med olika steg- och övningskombinationer i takt till musiken och sätter karaktär med sin egen känsla. Du jobbar med din egen kroppsvikt.

EASYLINE

Easyline är ett cirkelträningskoncept som passar alla, oavsett ålder eller träningserfarenhet. Maskinerna är konstruerade för att kunna arbeta med stora muskelgrupper och mycket rörlighet för hela kroppen. Vi har anpassade pass där fokus ligger på:

STYRKA
PULS
BALANS
SENIOR
FUNKTIONELL
CORE

EASYLINE & CYKEL

Ett konditions-och styrkepass med skonsamma rörelser där du som deltagare tränar helt efter egen förmåga. Vi varvar konditionsmoment på cykel med styrkemoment för hela kroppen i våra Easyline-maskiner. Passet kan vara uppbyggt så att vi halva tiden jobbar i maskinerna och halva på cykeln, alternativt varannan låt.

FÖRÄLDRAFYS

Varierad funktionell träning för dig som är småbarnsförälder. Vi använder oss av olika redskap och tränar igenom de största muskelgrupperna i kroppen. Du får ta med dig ditt barn som har börjat krypa fram till barnet har börjat förskolan.

HIIT

Högintensiv träning som tränas i olika tidsintervaller. Vi tränar både kondition och styrka. Tidsintervallerna varierar beroende på passets uppbyggnad. Övningarna som används är intensiva men lätta att förstå. På så vis kan du ge 100 procent och hålla ett högt träningstempo.

HIIT CARDIO

Högintensivt pass med fokus på kondition och uthållighet. Vi jobbar med kroppsvikt och explosiva övningar för att effektivisera träningen och få ut så mycket som möjligt på kort tid. Du utmanas av olika tidsintervaller och repetitioner till inspirerande musik där varje låt har olika fokus. Passet avslutas alltid med olika bål-övningar. Alla HIIT Cardio har samma grundupplägg men övningarna kan variera från pass till pass.

INDOOR WALKING

INDOOR WALKING är enkel och effektiv konditionsträning i grupp som utförs på en crosstrainer. Här arbetar du med både över- och underkropp samtidigt. Passet kombineras med uppförsbackar och fartfyllda raksträckor. På INDOOR WALKING får du möjligheten att utmana både din kondition och bålstabilitet.

JALLABINA®

JALLABINA® är lätt dansträning till ljuvliga toner från Mellanöstern. Magdans, men även allt ifrån traditionell Dabke till Hip-hop blandas i detta högintensiva pass som definitivt kommer att få dig att studsa hem – svettig och med ett leende på läpparna! Passet är en riktig genomkörare för hela kroppen då du förutom styrka, koordination och kondition även tränar axlar, rygg, fingrar, höfter och hela din core.

JYMPA

Jympa är perfekt för dig som vill kombinera rörelser med musik och träna flera muskelgrupper under en timme. Vi varvar rörlighet, styrka och kondition och avslutar med nedvarvning och stretchning. Övningarna är rejäla och vi använder kroppen som belastning. Här kan du anpassa träningen efter din egen förmåga.

LEGS & BOOTY

Ett högintensivt styrketräningspass med fokus på ben och rumpa. Vi arbetar i intervaller och med vår egen kroppsvikt som utgångspunkt. Intensiteten och pulsen höjs allt eftersom och magen är med och arbetar genom hela passet. Ett perfekt pass för dig som vill stärka dina ben, förbättra din balans och ytterligare stärka din core.

LES MILLS CORE™

LES MILLS CORE™ är ett enkelt och effektivt pass för att få en vältränad mag- och ryggmuskulatur. Genom dynamisk träning för mage, säte och rygg kommer du att känna dig starkare och mer välmående. Vi går igenom varianter av alla övningar för att du enkelt ska kunna träna helt efter din egna förmåga.

LES MILLS SPRINT™

30-minuters högintensiv intervallträning (HIIT). LES MILLS SPRINT™ är ett utmanande träningspass där du använder cykeln som verktyg för att pressa din gräns till max och ta din träning till nästa nivå.

LÖPGRUPP

Vi anordnar vi löpgrupper för dig som vill komma igång med din löpning. Nivån anpassas efter de deltagare som kommer på passet och fokus kan vara allt från löpstyrka till intervallträning. Du hittar information på ditt gym för aktuell löpgrupp.

MAMMA & BEBIS

Träning för dig som är nybliven mamma. Passet innehåller både styrka och rörlighet. Vi fokuserar extra på stabilitet och bäckenbotten – allt för att bygga upp din styrka efter graviditeten! Du och din bebis är välkomna när ni har fått okej på efterkontrollen eller tidigast sex veckor efter förlossningen, fram tills att bebisen börjar krypa. Finns även med inriktning MAMMA PILATES.

 

PILATES

Pilates är en effektiv och skonsam träningsmetod som fokuserar på både rörlighet och styrka, och ger dig bättre hållning och kroppskontroll. Koncentration och andningsteknik är också något vi fokuserar på. Alla övningar genomförs med långsamma och mjuka rörelser.

PULS

Ett intensivt konditionspass. Passet kan utföras med hjälp av en stepbräda (för att få nivåskillnad) eller endast på golv. Intensiteten är hög och pulsen arbetas upp med hjälp av bland annat intervallbaserad träning. Utmanande konditions- och styrkeövningar används för att få upp pulsen till nästa nivå. Musiken är energigivande och peppande. Tillsammans ger vi 100 procent! Finns som 25 eller 40 minuter långa pass.

PULS & STYRKA

Detta pass är en kombination av styrka och puls, där varje del utförs var för sig. Vi varvar pulshöjande, högintensiva konditionsövningar med styrkeövningar – varannan låt kondition, varannan styrka. Vi använder oss av redskap som stepbräda, viktplattor, hantlar, och gummiband.

REN STYRKA

Ren Styrka är ett pass för dig som gillar traditionell styrketräning, där vi jobbar med färre repetitioner (8-12 reps max) och tyngre vikter för hela kroppen. Fokus ligger på kroppens alla grundrörelser och utvalda basövningar som ex. knäböj, marklyft, rodd och hävningar. Vi jobbar igenom hela kroppen i olika trisets (tre övningar efter varann) och håller ett långsamt och kontrollerat tempo för att få ut så mycket som möjligt av varje repetition.

RPM®

RPM® är enkel, rolig och effektiv cykelträning inomhus där du cyklar till rytmen av kraftfull musik. Ge dig ut i cykelterrängen över utmanande backar och berg, fartfyllda raksträckor samt pulshöjande intervaller som får dig att spurta över mållinjen.

SENIOR

Som Senior hos oss får du anpassad träning. På våra seniorpass börjar vi alltid med uppvärmning, ca 5- 10 min. Vi värmer upp kroppen och mjukar upp lederna utan hopp och studs. Vi jobbar mycket med att stärka bål och hållning, förbättra balans och arbeta med muskler och rörelser som kan vara användbara i vardagen. Musiken är peppande och passar målgruppen. Vi har inriktningarna:

STYRKA
CYKEL
PULS
BALANS & RÖRLIGHET
CORE
INDOOR WALKING
CIRKELFYS
YOGA
JYMPA

SOMA MOVE®

SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna, atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.

STEP

Ett konditions- och koordinationspass där vi använder stepbrädor under hela passet. Du bestämmer själv vilken nivå du behärskar på stepbrädan. Genom att bygga block bildar instruktören ett step-pass. I step ser vi till att stegen känns naturliga och att rörelseglädjen genomsyrar hela passet.

STRONG NATION®

En intensiv intervallträning med kroppen som vikt och till musik som får dig att prestera till max. Träning som bygger både kondition och styrka. Övningarna som används är tuffa men lätta att förstå. På så vis kan du ge 100 procent och hålla ett högt träningstempo (Ingen dans på detta pass).

STYRKA

Med hjälp av kroppsvikt, skivstång, viktplattor, stepbräda eller hantlar arbetar vi igenom de största muskelgrupperna. Redskapen kan variera beroende på inriktning. Våra instruktörer hjälper dig att hitta rätt vikt för de olika övningarna och ger dig tekniktips under passets gång. Du väljer själv hur hårt du vill arbeta genom att själv anpassa vikterna. Ett enkelt och roligt sätt att förbättra både uthållighet och styrka i musklerna. Passet finns i inriktningarna:

FUNKTIONELL
3D – träna i kroppens alla rörelseplan
SKIVSTÅNG
SENIOR
TABATA

STYRKA & BALANS

Här kombinerar vi styrkeövningar för hela kroppen tillsammans med olika balansmoment för att jobba upp stabilitet. Denna klass passar dig som vill vänja kroppen vid belastning och nivå kan anpassas för varje deltagare. Vi använder oss av kroppsvikt samt vissa redskap för att göra träningen mer utmanande.

STEP & CORE

Detta är ett pass där vi halva tiden fokuserar på styrka och stabilitet i bålmuskulaturen och delar av kroppen som ofta är försvagade så som mage, rygg och bröstrygg. Andra delen av passet utförs på stepbräda med rörelser som får upp pulsen och förbättrar din kondition.

STEP & STYRKA

Detta pass är en kombination av styrka och puls, där varje del utförs var för sig. Vi varvar pulshöjande, högintensiva konditionsövningar med styrkeövningar och använder stepbrädor under hela passet. Du bestämmer själv vilken nivå du behärskar på stepbrädan. Vi använder oss av redskap som stepbräda, viktplattor, hantlar, skivstång och gummiband.

TABATA

Tabata är en träningsform med rötter i från Japan som nu sprids som en löpeld över världen. Passet byggs upp av åtta stycken intervaller bestående av 20 sekunders träning och 10 sekunders vila. Det här är ett tuffare pass för dig som gillar utmaningar och vill ta ut dig ordentligt. Passet finns i inriktningarna:

CORE
PULS
STYRKA
STYRKA CORE

THE TRIP™

THE TRIP™ är en unik fusion av träning, teknologi och utmaning. En virtuell 3D-värld där musik och miljö är synkat till perfektion för att ge en helt ny dimension till din konditionsträning.

UNGDOMSFYS

En rolig och säker introduktion till styrke- och konditionsträning på 55 min för ungdomar 13-17 år. Vi tränar tillsammans med fria vikter och kroppens motstånd. ”Roligt, säkert och tryggt” är ledorden för att motivera ditt barn att röra på sig.

UTETRÄNING

Vår träning utomhus bygger mycket på vad området och naturen har att erbjuda. Exempelvis kan vi springa i trappor, välta däck, träna med rep, balansera stockar, lyfta stenar, balansera i nät eller nedfallna träd. Eller använda vår egen kropp som redskap. Du presterar utifrån din egen förmåga.

WOD

WOD står för Workout of the day och är ett högintensivt och effektivt pass som ändrar upplägg från gång till gång. Passet har fokus på funktionella övningar där vi varierar mellan att träna överkropp, underkropp, puls eller helkropp.

WOW

Workout of the week är ett gruppträningspass där passet byts varje vecka. Upptäck nya roliga träningsformer samtidigt som du får allsidig träning. Information om aktuellt pass finns på ditt gym.

YOGA

På Puls & Tränings anläggningar erbjuder vi flera olika yogainriktningar. I vårt utbud hittar du framför allt Dynamiska Yogaflöden men också bl.a Yinyoga och Mediyoga. På de dynamiska passen tränar du styrka, rörlighet, balans och närvaro i ett lugnt flöde där våra instruktörer leder dig tryggt in och ur de olika positionerna. Yinyoga består av sittande eller liggande positioner där du övar dig i närvaro, att släppa taget och att vila i de olika positionerna för att mjuka upp kroppen och bindväven. I alla våra pass finns utrymme för ditt andetag och avslappning. Prata med vår personal om vilka typer av yoga som erbjuds på din anläggning.

YINYOGA
MEDIYOGA
MEDICINSK YOGA

Dynamiska pass: 

ASHTANGAYOGA
KUNDALINIYOGA
HATHAYOGA
SAMAYOGA

ZUMBA®

Heta latinska rytmer såsom cumbia, salsa, samba och merengue kombineras med läckra danssteg. Du får en genomkörare för hela kroppen. Ett dansinspirerat, fartfyllt pass där du inte behöver ha några som helst förkunskaper, det är bara att följa med och njuta av festfylld musik och roliga steg. Passet finns i inriktningarna:

ZUMBA GOLD (pass för nybörjare)
ZUMBA STEP