Träningstips

Ge dina magmuskler en smäll med 5 enkla magövningar

Här kommer tips på fem enkla magövningar som du kan göra när inspirationen tryter. 

Ge magen en riktig omgång med dessa enkla övningar. Gör varje övning i en minut och vila sedan 30 sekunder innan du går vidare till nästa. Satsa på att få till tre varv. Efter det har du fått till 15 minuter intensiv och effektiv bålträning.

Situps med vikt
Lägg dig på rygg och håll en vikt med raka armar ovanför huvudet, om du inte har en vikt kan du ta en tung bok eller sten – låt fantasin flöda. Gör sedan situps där du avslutar med vikten ovanför huvudet.

Plankan
Den klassiska plankan är en toppenövning som inte bara tränar magen, utan även rygg och axlar. Ställ dig i position med armbågarna vinkelrätt från axlarna. Spänn magen och knip ihop rumpan. Undvik att svanka eller skjuta rumpan i luften.

Dead bug
Lägg dig på rygg med benen i luften i 90-graders vinkel. Lyft upp armarna i luften. Du ser ut lite som en skalbagge på rygg, därav namnet på övningen. Spänn ländryggen i golvet och låt motsatt arm och ben sänkas mot golvet i kontrollerade rörelse. Fortsätt upprepa rörelsen under hela minuten.

Mountain climbers
Ställ dig i en armhävningsposition med spänd mage. Dra ena knät mot motsatt armbåge och alternera mellan benen. Antingen gör du övningen långsamt och kontrollerat, eller så ökar du hastigheten för att också få upp ett flås.

Båten
Sätt dig på rumpan. Lyft upp benen och håll dem i en 90-gradig vinkel. Luta dig bakåt och håll balansen med armarna i luften. Sitt kvar i samma position under hela minuten och låt det bränna ordentligt i magen.