Inspiration

Frossa i frukt! Tre recept med säsongens läckerheter

Den här tiden på året finns det massor av naturligt godis i mataffärerna – vi talar så klart om frukt! Fulla av smak och viktiga vitaminer är de det perfekta snackset. Här ger vi dig tips på tre fruktiga och snabblagade mellanmål att frossa i.

Sötsyrlig fruktsallad

Kombinationen av syrligt och sött slår aldrig fel! Ge immunförsvaret en skjuts med denna fräscha fruktsallad fullspäckad med C-vitamin.

Ingredienser för fyra personer:

  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 2 clementiner
  • Vaniljkvarg
  • Riven kokos
  • Mynta

Skala frukterna och skär dem i kuber. Blanda frukten och servera med en klick vaniljkvarg. Toppa sedan med riven kokos och färska myntablad. Om du vill ha lite extra sötma kan du ringla över lite honung!

Stekta äppleskivor med keso

Äpple och kanel är en svårslagen kombination, och tillsammans med det salta jordnötssmöret blir det ännu godare!

Ingredienser för fyra personer:

  • 4 äpplen
  • 400 g keso
  • 3 msk smör
  • Kanel
  • Jordnötssmör

Skär äpplena i centimetertjocka skivor. Stek i smör på medelhög värme och strö över kanelen. Vänd på skivorna då och då, och ta bort dem från pannan när de mjuknat och fått lite färg. Servera som topping på keso och klicka på en matsked jordnötssmör.

Sharonfrukt med kvarg

De här söta, tomatliknande frukterna är proppfyllda med viktiga näringsämnen! Tillsammans med den smakrika yoghurten blir denna frukträtt lite extra lyxig.

Ingredienser för fyra personer:

  • 6 sharonfrukter
  • Naturell yoghurt
  • Vaniljpulver
  • En halv citron
  • 1 dl mandlar

Skala sharonfrukterna med en äppleskalare. Skär dem sedan i tunna strimlor och placera på fyra assietter. Hacka mandlarna och blanda ihop yoghurten med vaniljpulvret. Pressa ur cirka 2–3 matskedar citronsaft och blanda väl.