Recept

Kaneldoftande fröknäcke

Vem älskar inte när hemmet doftar gott av nybakat? Det lovar vi att det kommer att göra när du bakar detta fröknäcke. Med malen ingefära och kanel i smeten blir fröknäcket härligt juligt och sprider en god doft när det gräddas. 

Det här behöver du för att göra kaneldoftande fröknäcke: 

  • 0,5 dl vita sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Flingsalt

Såhär gör du: 

Sätt ugnen på 150 grader. 

Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda i rapsolja och det kokande vattnet. Låt smeten stå i 15 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck ut den tunt med händerna. När du är nöjd med tjockleken drar du bort bakplåtspappret och strösslar över flingsalt. Grädda knäckebrödet i ca 1 timme eller tills knäcket ser torrt ut. Låt svalna på galler och bryt sedan i bitar. Njut av ditt goda juliga fröknäcke! 

 

Vill du ha fler goda och hälsosamma recept? Kolla in vår receptsamling här.