Recept

Enkel fiskgryta med saffran och fänkål

Här kommer receptet på en enkel och god fiskgryta som passar sig när det börjar bli kallare ute.

Ingredienser (6 portioner)

  • 500 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 1 st gul lök, liten
  • 1 msk rapsolja, eller olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 2 msk hummerfond
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 st tomater, skållade och skalade
  • 400 g laxfilé
  • 400 g kummelfilé
  • 2 st salladslökar, finstrimlade

Gör din fiskgryta så här

1. Skala potatis och skär i bitar. Ansa fänkålen och skär i bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs alltsammans några minuter under omrörning, Tillsätt saffran, vatten, vin, hummerfond, salt och cayennepeppar och koka under lock tills potatisbitarna känns mjuka.

2. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar och blanda ner dem. Skär fiskfiléerna i 2 cm stora bitar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå ca 5 min.

3. Strö finstrimlad salladslök över och servera eventuellt med en vitlöksmajonnäs, s k aioli

 

Vill du ha fler goda och hälsosamma recept? Du hittar massor här.