Inspiration

Därför ska du träna med personlig tränare

Har du funderat på att träna med en personlig tränare, men inte tagit steget ännu? Det finns många fördelar med att träna tillsammans med en personlig tränare. Här berättar några av mina PT-kunder om varför de väljer att träna med mig.

Jag vill känna mig trygg på gymmet och veta att jag gör rätt

Som nybörjare på gymmet är det lätt att känna sig osäker och ovan – och så är det ju när vi provar på något nytt! En duktig PT hjälper dig att komma igång med övningar på rätt nivå. Hen ser också till att du vet hur du ska göra även när du tränar själv. De flesta medlemmar tränar ju inte alla sina pass med sin PT, även om det finns några som gör det. För att du som känner dig osäker ska komma igång kan PT:n skapa trygghet genom att ge dig kunskap. Ingen fråga är för dum!

Jag tränar regelbundet, men får inte de resultat jag vill ha

Om du har en målbild – en prestation, en form eller vad det nu kan vara – och inte kommer dit på egen hand kan en PT hjälpa dig. Kanske är din nuvarande träning inte optimerad för att nå målet?

De flesta av oss (inklusive undertecknad!) är ganska bra på att göra det vi redan är duktiga på eller har lätt för. Det är lätt att hoppa över det där som är lite svårt, jobbigt och motigt. Ofta är det där vår stora förbättringspotential finns! PT:n kan också hjälpa till med en ”reality check” – vad krävs för att nå ditt uppsatta mål och hur lång tid är det rimligt att det tar? Kroppen är inte alltid så snabb att reagera som vi skulle önska, och kanske har du gjort stora framsteg du inte själv ser? En duktig PT lyfter fram dina framgångar och firar dem med dig!

Jag får bättre teknik och bättre kroppskännedom med en personlig tränare

”Wow, den här övningen har jag gjort i flera år, men den lilla teknikjusteringen fick mig att känna den på ett HELT annat sätt!” sa en kund häromdagen. Att någon har 100 procent fokus på dig och dina rörelser ger dig möjlighet att hitta rätt i övningarna på ett helt annat sätt än att se en film på YouTube eller liknande. Jag jobbar mycket med att mina kunder ska hitta kontakt med sin kropp. Att vara medveten om vilken eller vilka delar av kroppen som är aktiva i en rörelse – när du har den kontakten blir det lättare för dig att hitta rätt i övningen.

Jag behöver inte tänka eller bestämma med en personlig tränare

Några av mina kunder vet att de behöver träna för att må bra och kanske för att hantera sin stress, men har inte lust, ork eller intresse för att själva lära sig övningar och hålla koll på program. Då planerar jag programmet och progressionen utifrån kundens mål, och hen behöver bara komma till gymmet och göra som jag säger. ”Underbart att slippa ha kontroll och bestämma, och bara få göra”, tycker till exempel småbarnsmamma med krävande jobb.

Behöver du någon som peppar dig, som utmanar dig när det behövs och bromsar dig när du har för bråttom? Kanske någon som ser dig, hejar på dig och hjälper dig i den riktning du vill gå? Då tycker jag du ska testa att träna med en PT!

På ditt gyms webbsida hittar du presentationer av de PT:s som jobbar där – ta en titt och se vem du tror skulle passa dig. Här hittar du en artikel om vad som är bra att tänka på när du väljer PT. 

Lycka till med träningen!

Anne Brolén, Personlig tränare

Personlig träning på Puls & Träning

Vi erbjuder olika PT-paket beroende på vad målet med din träning är och vad din kropp behöver. Du kan välja mellan att träna själv eller tillsammans med någon. Läs om våra PT-paket här.