Recept
Bananscones
Hur mysigt är det inte att inleda helgen med en riktigt härlig frukost? Något som passar perfekt på frukostbordet är dessa bananscones. Mums!
Det här behöver du:
För 3 mindre scones.
- 1 banan
- 2 ägg
- 2 dl mjöl (vi använde dinkelmjöl)
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 msk kokosflingor
- 1 dl frysta bär (vi använde hallon, blåbär, röda vinbär och havtorn)
Såhär gör du bananscones:
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop banan och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, och blanda sedan med banan- och äggröran till en smet. Blanda i de frysta bären. Lägg sconesen på bakplåtspapper på en plåt och nagga med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter, de ska ha fått fin färg. Servera gärna med ditt favoritnötsmör, vi valde jordnötssmör.
Vill du ha fler goda och hälsosamma recept? Kolla in vår receptsamling här.