Recept
Bananpraliner med jordnötssmör
Banan, choklad och jordnötssmör. Drömkombinationen? Ja säger vi! Prova dessa goda praliner med banan och jordnötssmör som du slänger ihop på ett kick! Perfekt för en fredagskväll, eller varför inte en vanlig torsdag när du är sugen på något extra gott.
Det här behöver du gör att göra bananpraliner med jordnötssmör (ca 10 st)
- 1 mogen banan
- Crunchy jordnötssmör
- 100 g choklad med havssalt
Såhär gör du
Börja med att skiva bananen. Klicka ut jordnötssmör på en bananskiva och lägg en bananskiva ovanpå som lock. Låt stelna ca 30 minuter i frysen.
Smält choklad över vattenbad. Doppa sedan bananpralinerna i chokladen. Låt stelna i kylen innan du hugger in. Tips! Lägg pralinerna på ett bakplåtspapper för att det ska bli lättare att lossa dem när chokladen stelnat.