Nyheter

Därför ska du inte låta friskvårdsbidraget gå till spillo

Många arbetsgivare erbjuder sina anställda ett friskvårdsbidrag, men det är inte alla som nyttjar sitt bidrag. Är du en av dem? Därför ska du tänka om!

Ett friskvårdsbidrag är en personalförmån som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Tanken är att personalen ska må bättre och undvika sjukdomar. Friskvårdsbidraget är egentligen inget bidrag, utan det är en summa som den anställde kan använda för motion eller annan friskvård.

Använd friskvårdsbidraget till personlig träning

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag för att köpa gymkort på Puls & Träning, och sedan den första januari i år kan du också använda ditt bidrag för att köpa personlig träning. Kostnaden för PT-tjänsten får dock inte överstiga 1000 kr per timme och får inte utnyttjas i hemmet. Men det är arbetsgivaren som avgör vad som räknas som friskvård, så kolla upp att det är okej med din arbetsgivare om du vill använda ditt friskvårdsbidrag till personlig träning. Du kan läsa mer om hur du använder ditt friskvårdsbidrag här. 

Därför ska du inte låta friskvårdsbidraget gå till spillo

  •  Du blir piggare. Träning gör både att du orkar mer och att du sover bättre på nätterna. Dessutom minskar träning stress!
  • Du blir friskare. Inte nog med att du stärker immunförsvaret, när du tränar upp din kondition gör du hjärtat starkare och syreupptagningen bättre. Och när du tränar styrka kan du bli av med smärtor och få bättre hållning.
  • Du kommer att må bättre. Det är inte bara på kroppen som träning har positiva effekter. Träning har också stor inverkan på vår psykiska hälsa.

Vill du lära dig mer om träningens effekter på kroppen?

Läs om träningens inverkan på psyket här.

Läs om vad som händer i kroppen när du tränar här.