Inspiration

5 anledningar att åka på träningsresa

Ett bra sätt att få inspiration och motivation till träningen kan vara att åka på träningsresa. Det finns en mängd olika resor, men det som de flesta har gemensamt är att du under en kortare tid, oftast en vecka, får en boost av inspiration och träning i form av träningspass och föreläsningar.

Ett bra sätt att få inspiration och motivation till träningen kan vara att åka på träningsresa. Det finns en mängd olika resor, men det som de flesta har gemensamt är att du under en kortare tid, oftast en vecka, får en boost av inspiration och träning i form av träningspass, aktiviteter, föreläsningar och liknande. Ofta är programmet välfyllt så att du kan välja det som passar dig bäst. Så, varför åker man på en träningsresa? Här nedan hittar du fem av många anledningar:

1. Du får inspiration till din träning
Under några dagar får du ett fullspäckat schema med träning, där du får möjlighet att utmana dig själv och testa olika träningsformer. En del resor kan också ha olika inriktningar om du är intresserad av mer nisch, exempelvis yoga eller vandring. Resan blir som en liten paus från din vardag och från din vanliga träning, och du kommer förhoppningsvis kommer hem med ny inspiration och energi. Kombinationen semester och träning brukar vara ett lyckat koncept!

2. Du träffar nya vänner
Ofta är det en stor blandning av deltagare på träningsresor, men det gemensamma intresset för träning finns, vilket gör att det är lätt att få kontakt och träffa nya personer. Det blir också mycket tid som man umgås under träning och aktiviteter där det ofta är lätt att få en sammanhållning.

3. Du får upptäcka en ny plats
En träningsresa är ett bra sätt att uppleva en ny plats – du har semester och ofta en del ledig tid som du kan använda till att utforska destinationen, men du har också ett program med aktiviteter så att du själv inte behöver lägga så mycket tid på planering.

4. Du får testa nya saker
Kanske finns det möjlighet att testa en ny träningsform som du inte skulle testat hemma, eller som inte finns på ditt gym. En träningsresa kan hjälpa dig att våga prova nya saker i en ofta avslappnad miljö. Kanske hittar du ditt nya favoritpass?

5. Du får fylla på energilagret
Kombinationen att resa, träna och vara ledig brukar vara vinnande, framförallt på hösten eller våren då det är mycket att göra för de flesta. Du får inspireras och kanske våga dig lite utanför din trygghetszon. Ofta får du en upplevelse och minnen för livet.

Text: Gabriella Picano